Crama şi podgoriile Murfatlar au fost vizitate, la sfârşitul săptămânii trecute, de mai mulţi jurnalişti din presa centrală şi locală, care au fost invitaţi la inaugurarea cramei mici din crama mare, de care se va ocupa unul dintre cei mai reputaţi oenologi de talie mondială - Răzvan Macici.
Excursia a început cu un cules de struguri din podgoriile celui mai mare producător de vinuri din România. „Înarmat" cu o lădiţă şi cu foarfece, directorul general al societăţii Murfatlar România, Cosmin Popescu, a dat startul culesului. Exemplul său a fost urmat de jurnalişti, care, pentru câteva minute, au lăsat scrisul pentru strânsul recoltei. După ce strugurii au fost culeşi şi aşezaţi în lăzi, jurnaliştii au fost invitaţi la crama mică, în care au fost investiţi 500.000 de euro şi care este dedicată Diviziei Premium. Pentru noua Divizie Premium, Murfatlar, cel mai mare producător de vinuri, l-a recrutat pe oenologul de talie mondială Răzvan Macici. „M-am născut într-o familie de vinificatori şi am crescut în viile din Dealul Mare. Tatăl meu, Mihai Macici, a fost o personalitate marcantă a viticulturii româneşti. Profesia şi pasiunea mea mi-au îndrumat paşii în Africa de Sud. Am fost invitat la un stagiu de 18 luni, care s-au transformat în 17 ani. Acum ocup postul de cellermaster la Nederburg, care este un lider al producătorilor de vinuri premium din Africa de Sud. Sunt căsătorit cu Melanie, cu care am trei copii. Mi-am botezat copiii cu nume româneşti, iar anul viitor intenţionez să-mi aduc toată familia în România", a povestit Răzvan Macici, care în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea industriei viticole a Africii de Sud a fost numit „Comandor" al „Grand Conseil de Vins de Bordeaux", un prestigios şi onorant Ordin internaţional. „Nu mă gândeam să mă întorc în ţară după ce a decedat tatăl meu, care era legătura mea cu România. Dar vara trec