A trecut mai bine de un an de când a participat la „MasterChef", dar nu a stat degeaba. În acest timp, Mehrzad Moghazehi a muncit din greu pentru a deschide primul restaurant cu specific iranian, într-un mall din Ploieşti. Investiţia l-a costat 45.000 de euro, echivalentul a două garsoniere.
De când se ştie, Mehrzad Moghazehi (33 de ani) a fost pasionat de bucătărie, iar primele reţete le-a învăţat de la mama lui, în copilărie. În urmă cu 22 de ani, iranianul şi familia lui s-au stabilit în România, la Ploieşti, iar în perioada liceului a început să gătească cu adevărat. „Eu am făcut liceul la Bucureşti şi am stat singur în perioada aceea, aşa că am fost nevoit să învăţ să gătesc", a povestit acesta. Acum doi ani, Mehrzad s-a înscris la „MasterChef", concursul care i-a adus şi celebritatea. Nu a câştigat, dar a continuat să creadă în visul lui, acela de a-şi deschide propriul restaurant. De o lună, iranianul a devenit patronul primului local iranian dintr-un mall, în Ploieşti.
Alături de asociatul lui, Mehrzad a investit 45.000 de euro în „Food of Persia", dar nu va renunţa nici la studioul de gătit pe care îl are în Capitală, alături de Alex Cîrţu şi Petru Buiuca, primul „MasterChef" din România. „Am investit aici tot ce am câştigat în ultimii ani. Cu banii ăştia ne cumpăram câte o garsonieră în Ploieşti. Nu voi renunţa însă nici la «HOT». În ultima lună am fost foarte ocupat cu deschiderea restaurantului meu, dar, aşa cum am stabilit încă de la început, voi găti acolo opt zile pe lună", a declarat acesta.
Mehrzad are aşteptări mari de la afacerea asta, cu atât mai mult cu cât a pus mult suflet în ea. Meniul este conceput de el şi gândit astfel încât oricine să poată descoperi secretele Persiei.
Alex Cîrţu are studio de gătit
În urmă cu patru luni, Alex Cîrţu a dechis alături de Mehrzad şi Petru Buiuca, câştigătorul „MasterC