Braşoveanul are 27 de ani şi ştie să gătească 300 de feluri de mâncare, printre care şi specialităţi din vânat sau din peşti exotici.
Răzvan a devenit maestru în arta culinară într-un timp foarte scurt şi crede că talentul său pentru gătit l-a moştenit de la mama lui, şi ea, la rândul ei, bucătăreasă de top.
„De mic mi-a plăcut să stau pe lângă ea, în bucătărie, să văd ce face, dar ea niciodată nu m-a încurajat să devin bucătar. M-am răzgândit de trei ori până să ajung să fac un curs de calificare în acest domeniu. În timpul şcolii, am făcut practică la un restaurant din oraş. Fiind la început, mi-a fost mai greu. Trebuia să tai zarzavaturile într-un anume fel, să tranşez carnea la un anumit gramaj, dar, din fericire, am avut un şef bucătar de la care am învăţat foarte multe", spune Răzvan.
După terminarea cursului de calificare, Răzvan şi-a intrat în pâine, la acelaşi restaurant unde a făcut şi practica. Ca orice novice, în primele şase luni a spălat vasele, apoi a fost repartizat în bucătărie. A început prin a găti felul doi şi grătar. Şi acum îşi aminteşte prima mâncare pe care a gătit-o.
„Am făcut un esaclop de porc şi sote de vită Stroganoff. La început am avut emoţii, dar apoi mi-am format ochiul", spune maestrul bucătar. De ala grătare şi felul doi, Răzvan a trecut la ciorbe şi gustări.
Deşi se ghidează după reţetarul restaurantului, braşoveanul a învăţat şi alte reţete, atât din bucătăria românească, cât şi din cea internaţională şi a învăţat să gătească 300 de feluri de mâncare, din care nu lipsesc specialităţile.
„Am gătit tocaniţă de căprioară şi carne de urs, care este foarte bună şi dulceagă. De obicei, vânatul se prepară sub formă de tocăniţe, cu fructe de pădure şi cu sos brun. Totodată, prepar şi mâncare din peşti exotici, la cuptor, cu diferite sosuri. Mie, în schimb, îmi place «Duet de peşte nobil», care se prepară