RETETA CU ADRESA
CRISTINA ANDREEA CATANA
Pentru multe femei, durerile menstruale sunt o mare povara si de fiecare data pare ca nu exista remediu. Orice calmante am lua, oricate ceaiuri am bea, crampele nu se mai opresc. De cele mai multe ori, salvarea sta in cateva alimente care ne aduc vitaminele si calciul necesare in aceasta perioada. Insa trebuie evitate grasimile animale care pot stimula secretia de acid arahidonic, consecinta directa fiind cresterea nivelului de substante chimice care pot provoca durerile menstruale. Trebuie marit consumul de germeni de grau, legume verzi, untura de peste, nuci si seminte.
Tort cu kiwiINGREDIENTE: 100 gr fursecuri cu unt, 100 gr fursecuri cu cacao, 125 gr unt, 50 gr fulgi de cocos prajiti, 4 oua, 1/2 lingurita scortisoara, un varf de cutit nucsoara, 10 gr gelatina, 200 gr zahar, un plic de zahar vanilinat, sucul si coaja rasa de la o lamaie, 600 gr branza de vaci, 350 ml frisca, doua fructe kiwi
PREPARARE: Se unge cu grasime o forma de tort. Se piseaza fursecurile. Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga praful de fursecuri, fulgii de cocos, scortisoara si nucsoara. Compozitia se asaza in forma, se niveleaza si se lasa in frigider. Se inmoaie gelatina. Se separa ouale. Galbenusurile se bat in bain-marie impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat, sucul si coaja de lamaie. Se dizolva inautru gelatina si se amesteca bine. Se incorporeaza branza de vaci pana ce devine cremoasa, apoi se inglobeaza in crema calda si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi, alternativ, albusul batut si 250 ml frisca batuta. Se asaza crema peste blat si se da la rece 4 ore. Tortul se acopera cu gramajoare de frisca si cu felii de kiwi.
Budinca de nuciINGREDIENTE: 100 gr nuci pisate, 100 gr unt, 100 gr zahar, 5 oua, 2 linguri rom, o lingura pesmet, un praf vanilie, unt pentru form