Vrei să slăbeşti, dar nu poţi renunţa la dulciuri. Nu este nicio problemă, atât timp cât la mănânci la micul dejun. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Tel Aviv.
Într-un studiu despre rolul mesei de dimineaţă în curele de slăbire, savanţii israelieni au descoperit că persoanele care iau un desert după ce au terminat micul dejun reuşesc să slăbească mai repede, spre deosebire de cele care nu au acest obicei, notează Daily Mail.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au monitorizat un grup de aproape 200 de persoane obeze, dar care nu erau bolnave de diabet. Voluntarii au fost împărţiţi în două categorii, care au urmat două diete diferite care aveau un conţinut caloric scăzut. Participanţii din prima categorie de voluntari aveau un mic dejun sărac în carbohidraţi, care avea 300 de kilocalorii, în timp ce persoanele din a doua grupă de subiecţi mâncau un mic dejun care avea 600 de kilocalorii, în care se regăseau proteine, carbohidraţi şi un desert.
Persoanele care au participat la această cercetare au fost monitorizate timp de 32 de săptămâni, timp în care toţi voluntarii au reuşit să slăbească, dar subiecţii care mâncau şi desert au reuşit să slăbească cu aproape 7 kilograme mai mult.
Mai mult, analizele de sânge efectuate în laborator au mai arătat că nivelul de grelină, cunoscută şi sub numele de „hormonul foamei” era unul scăzut în rândul subiecţilor care primeau desert după micul dejun.
Daily Mai notează că scăderea în greutate mai pronunţată în cazul persoanelor care aveau voie să mănânce desert ţine mai mult de aspectul psihologic, decât de cel alimentar. Specialiştii spun că persoanele care aveau voie să mănânce dulciuri se ridicau de la masă sătule şi nici nu erau tentate pe parcursul zilei să mănânce altceva decât era acceptat în cură, spre deosebire de ceilalţi v