Alimente tonice produse de albine De secole, produsele stupului sunt remedii de excepţie pentru sănătatea omului. Mierea, lăptişorul de matcă, propolisul, polenul sunt alimente
Alimente tonice produse de albine
De secole, produsele stupului sunt remedii de excepţie pentru sănătatea omului. Mierea, lăptişorul de matcă, propolisul, polenul sunt alimente superconcentrate produse în laboratoarele stupului.
Reţetele care au rezolvat mari probleme de sănătate trebuie aplicate, la nevoie, fără dubii. Clasicul amestec de miere cu suc de lămâie (în cantităţi egale) este foarte eficient când apar primele semne de răceală. După ce bem două-trei căni de ceai, amestecat cu acest suc, starea de sănătate se îmbunătăţeşte simţitor.
Un sirop preparat prin fierberea unei căni de apă şi a câteva ingrediente naturiste - o linguriţă de ghimbir, doi căţei de usturoi, o lingură de oţet de mere şi o linguriţă de miere - combate tusea, durerile de gât inflamat, stările febrile şi migrenele cauzate de răceli.
Cercetările recente ale savanţilor occidentali au demonstrat că mierea combinată cu scorţişoară poate vindeca un număr impresionant de boli. Artrita: Pacienţii care au suferit de artrită şi s-au tratat zilnic cu o cană de apă fierbinte, amestecată cu două linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră au constatat că durerea a cedat la scurt timp după îngurgitarea acestei băuturi salvatoare.
Mai mult, un studiu recent, realizat la Universitatea din Copenhaga pe un lot de 200 de pacienţi trataţi cu miere şi scorţişoară, a dat rezultate spectaculoase. Pacienţilor li s-a administrat, înainte de micul dejun, o lingură de miere amestecată cu o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră, timp de şapte zile.
Majoritatea bolnavilor, care nu puteau să meargă sau se deplasau foarte greu, după acest tratament simplu au început să meargă şi n-au