Spitalul Judetean a ramas si fara cartofi. Conducerea unitatii a organizat licitatie pentru procurarea alimentelor, dar nu s-a inscris nici o firma Criza financiara prin care trece Spitalul Judetean din Bacau se adinceste cu fiecare zi. Saptamina trecuta, in depozitul unitatii nu mai erau decit cartofi, orez, paste si gris. De ieri, insa s-au terminat si cartofii, iar celelalte alimente s-au imputinat. Tot ieri, spitalul a mai primit 150 de kilograme de carne de vita, in timp ce necesarul pentru toti bolnavii internati era de 200 de kilograme. In depozit mai exista doar ulei, zahar si bulion, dar bucatareselor nu le foloseste prea mult, atita vreme cit n-au la ce sa-l foloseasca. Angajatii de la bucatarie erau panicati ieri dimineata, la gindul ca nu vor sti ce sa le spuna bolnavilor atunci cind nu vor mai avea ce sa le puna pe masa. "Bolnavii primesc dimineata doar ceai si piine, pentru ca nu avem margarina, iar la salam sau parizer nu ne mai gindim de mult. Nu le putem da oamenilor nici conserve, fructe sau gem. Cit despre masa de prinz, ce sa zicem? Am facut mazare fara carne, un soi de zeama lunga", s-au plins angajatii. Inceritudinea care vizeaza aprovizionarea cu alimente a spitalului ii deranjeaza si mai mult pe salariati, pentru ca nu pot sti ce ii asteapta de la o zi la alta. Conducerea spitalului a decis sa organizeze astazi, 12 septembrie, o licitatie pentru procurarea alimentelor. Numai ca, pina ieri, nu se inscrisese nimeni. "Ne-au cerut date suplimentare reprezentantii Intreprinderii de Legume si Fructe (ILF) din Bacau, dar nici ei nu si-au depus deocamdata oferta. In rest, nimeni nu si-a anuntat participarea", ne-a declarat Teofil Rosu, seful Serviciului aprovizionare-transport al spitalului. Lucru explicabil, daca tinem cont de datoriile imense, unele facturi nefiind platite de anul trecut. Asa au renuntat rind pe rind furnizorii traditionali sa aprov