Dupa ce "The Sun" a publicat o stire potrivit careia lantul american de cafenele Starbucks iroseste zilnic peste 23 de milioane de litri de apa pentru ca personalul este obligat sa lase robinetele deschise non-stop, Ziare.com a primit un comunicat in care firma de PR a companiei americane promite ca vor fi gasite solutii pentru eliminarea consumului excesiv de apa.
Astfel, potrivit documentului citat, modul de folosire al apei in bucatariile cafenelelor respecta directivele Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Agentiei SUA pentru Protejarea Mediului si ale Uniunii Europene.
Insa reprezentantii lantului de cafenele recunosc ca se cauta solutii pentru reducerea consumului de apa. Pentru acest lucru, angajatii sunt "sfatuiti sa mentina jetul continuu din chiuvete la nivel minim, iar atunci cand cafeneaua isi termina programul, acestia sunt instruiti sa inchida apa".
Printre solutiile testate deja de Starbucks se numara folosirea unei bai cu gheata sau eliminarea completa a lingurilor, insa aceste alternative nu "s-au bucurat de succes". In plus, lantul de cafenele intentioneaza sa foloseasca masinile de spalat vasele si concepe "un nou sistem de spalare a lingurilor".
Dupa ce "The Sun" a publicat o stire potrivit careia lantul american de cafenele Starbucks iroseste zilnic peste 23 de milioane de litri de apa pentru ca personalul este obligat sa lase robinetele deschise non-stop, Ziare.com a primit un comunicat in care firma de PR a companiei americane promite ca vor fi gasite solutii pentru eliminarea consumului excesiv de apa.
Astfel, potrivit documentului citat, modul de folosire al apei in bucatariile cafenelelor respecta directivele Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Agentiei SUA pentru Protejarea Mediului si ale Uniunii Europene.
Insa reprezentantii lantului de cafenele recunosc ca se caut