De sărbători, românii au sacrificat mai puţin porci, comparativ cu luna decembrie 2008.
Astfel, numărul porcinelor sacrificate s-a redus, de la peste 2,18 milioane de animale tăiate în decembrie 2008, la puţin peste două milioane de capete în acelaşi interval din 2009, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). În ceea ce priveşte greutatea lor în carcasă, aceasta s-a diminuat de la 194.000 de tone, la peste 187.000 de tone.
Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în cazul păsărilor. Numărul sacrificărilor a scăzut de la peste 26 milioane de capete în ultima lună din 2008, la 24,5 milioane de capete în decembrie 2009.
În schimb, au fost sacrificate mai multe oi şi capre, în vreme ce numărul bovinelor sacrifcate a rămas constant, respectiv 156.000 de capete.
Astfel, în luna decembrie 2009 au fost sacrificate:
156.000 de bovine, cu o greutate în carcasă de 27.976 de tonepeste 2 milioane de porci, cu o greutate în carcasă de aproape 187.700 de tone388.000 de oi şi capre, cu o greutate în carcasă de peste 5.300 de tone24,5 milioane de păsări, cu o greutate în carcasă de 38.905 tone
La nivelul întregului an 2009, comparativ cu 2008, numărul de bovine sacrificate s-a redus, în vreme ce numărul sacrificărilor a sporit la porcine, ovine, caprine şi păsări.
Greutatea în carcasă s-a majorat la toate speciile de animale şi păsări în intervalul precizat, potrivit INS.