Fasolea verde este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr", fasolea verde împiedică absorbţia zahărului şi este o sursă de proteine fără grăsimi.
Preparatele din fasole verde au o influenţă pozitivă asupra întregului organism. Fie că este vorba de diabetici, de vârstnici care au osteoporoză sau de persoane aflate în convalescenţă, fasolea verde este un aliment care îi poate ajuta pe toţi să-şi îmbunătăţească starea de sănătate.
Previne apariţia osteoporozei
Studii recente realizate în Marea Britanie arată că vitaminele B5, B6, PP regăsite în compoziţia fasolei verde împiedică pierderile de calciu din oase, combătând astfel osteoporoza. La o concluzie similară au ajuns şi specialiştii de la Secţia Medicală a Academiei Române.
Astfel, cercetările au dovedit că la 80 la sută din persoanele care consumă fasole verde în mod regulat în tinereţe, riscul de a suferi de osteoporoză sau de alte boli cauzate de lipsa de calciu, potasiu şi de fier este minim. De asemenea, vitamina K pe care o conţine fasolea verde este esenţială pentru sănătatea oaselor.
Reglează nivelul glicemiei
Fasolea verde este bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină. Potrivit specialiştilor americani, fasolea verde, cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr", are puteri hipoglicemiante reale. De aceea, ei recomandă să includem această legumă în dieta de fiecare zi dacă se poate, sub formă de salată, în amestec cu alte legume sau în ciorbe.
Recomandată în curele de slăbire
Fasolea verde se digeră uşor şi nu simţi o greutate în stomac după ce mănânci o porţie. Nu trebuie să ne facem griji nici în privinţa caloriilor, deoarece o porţie de 125 de grame de fasole verde gătită nu depăşeşte 43 de calorii. Aşa se explică faptul că este o legum