CE BEM, CE MĂNCĂM Â
Multe dintre ingredientele produsului imprimă o valoare energetică ridică, de aceea, supraponderalii şi obezii trebuie să fie atenţi.
CE BEM, CE MĂNCĂM Â
Multe dintre ingredientele produsului imprimă o valoare energetică ridică, de aceea, supraponderalii şi obezii trebuie să fie atenţi.
Salata Norvegiană Ocean Fish are in compoziţie "file hering marinat, sos de maioneză vegetală (ulei de floarea-soarelui, agent de ingroşare - amidon modificat, unul dintre E 1420, 1440, 1451, 1404, zahăr, oţet, acid lactic E 270), praz, ciuperci, sare, zahăr, condimente. Conservanţi: E 211 - benzoat de sodiu, E 200 - acid sorbic".
ANALIZĂ. Produsul analizat are la bază hering in sos de maioneză şi conţine conservanţi periculoşi pentru sănătate, in special E 211. Deşi nu are etichetă nutriţională, din compoziţie rezultă că are o densitate energetică ridicată, in special datorită sosului de maioneză care este al doilea ingedient cantitativ, ne spune Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Fiind un peşte marinat, poate conţine cantităţi semnificative de amidodiogene - histamină inalt alergenă. De asemenea, produsul poate avea o cantitate insemnată de sare, provenită din soluţia de marinare. Compoziţia acesteia nu este specificată, deşi acest lucru era necesar.
CONCLUZII. Datorită procesului de marinare, a sosului de maioneză şi a aditivilor de tip conservant, produsul nu este indicat copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, alergicilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, celor cu afecţiuni hepatice, renale, celor cu sindroame de poliartite reumatoide, cu afecţiuni neurodegenerative, astmaticilor, suferinzilor de boli de piele, de plămăni, ne explică specialistul.
PRECIZĂRI. Rubrica se adresează perso