Chiar dacă eşti unul dintre oamenii care consideră că expunerea la microbi este benefică sistemului imunitar, fii înţelept şi ia nişte măsuri pentru a te proteja de cei mai răi microbi care se regăsesc în casa ta.
„Escherichia Coli (E. coli), salmonela şi campylobacter te pot îmbolnăvi serios, şi chiar te pot ucide“, avertizează profesorul Douglas Powell de la Universitatea de Stat din Kansas, SUA. Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din America (CDC) estimează că şapte agenţi patogeni sunt de vină pentru 90% din boli, spitalizări şi chiar moartea pacienţilor americani. Oamenii de ştiinţă au denumit aceşti patogeni „infecţii alimentare“ deoarece sunt microbi care invadează organismul prin tractul gastrointestinal. „Otrăvirea“ cu aceşti microbi este uşor de recunoscut. Are ca efecte febra, greaţa, vomitatul şi diareea.
Din fericire nu este prea greu să elimini aceşti microbi periculoşi pe care îi poţi aduce în căminul tău fără să-ţi dai seama. CNN ne învaţă cum să eliminăm sursele de infecţie din casă.
Fă ordine în frigider!
O simplă rearanjare a frigiderului te poate scăpa de riscul unei toxiinfecţii alimentare. „Carnea crudă pe care o cumperi are bacterii care pot da naştere la probleme intestinale. Când găteşti carnea, vei scăpa de aceşti microbi, dar nu vrei ca lichidul din pachet să se scurgă pe fructele şi legumele pe care le mănânci crude“, spune Rose Devasia, profesor la Universitatea din Louisville, Kentucky, SUA.
Carnea cea mai periculoasă este cea de vită, de pui, de curcan şi de porc. Se recomandă dubla împachetare a cărnii depozitate în frigider şi punerea ei pe cel mai jos raft, eventual pe o farfurie, departe de fructele şi legumele pe care le poţi consuma crude.
Periuţa de dinţi trebuie păstrată cât mai departe de toaletă!
O periuţă de dinţi scoasă deja din