Vinurile medicinale sunt mai puţin cunoscute şi folosite în tratamentul diferitelor afecţiuni. Comparativ cu ceaiurile medicinale sau alte tonice preparate din vegetale -tincturi sau siropuri,
Vinurile medicinale sunt mai puţin cunoscute şi folosite în tratamentul diferitelor afecţiuni. Comparativ cu ceaiurile medicinale sau alte tonice preparate din vegetale -tincturi sau siropuri, de exemplu - tratamentul cu vinuri terapeutice a fost descoperit de puţini bolnavi.
"Cei care au apelat la acest remediu, precizează fitoterapeutul Eugen Giurgiu, au ajuns la concluzia că starea sănătăţii lor s-a îmbunătăţit considerabil. Pentru a beneficia de efectele acestei metode de tratament, bolnavii trebuie să respecte recomandările specialiştilor: vinurile medicinale se administrează doar ca medicament - deci nu se depăşeşte doza cotidiană".
Iată câteva reţete cu eficienţă maximă:
Licoarea de pătrunjel protejează inima. Terapia aceasta s-a dovedit foarte eficientă în cazul anginei pectorale şi a unor afecţiuni cardiace uşoare. Iată cum se prepară: procuraţi un litru de vin roşu, natural, şi 10 rădăcini de pătrunjel cu frunze. Le tăiaţi mărunt şi turnaţi peste ele vinul, două linguri de oţet de mere şi fierbeţi amestecul, timp de 10 minute, la foc mic.
Adăugaţi 250 g miere şi continuaţi fierberea încă patru minute. Vinul se toarnă cald în sticle mici, dezinfectate cu alcool. Acestea se sigilează foarte bine cu dopuri de plută. Se administrează 4-6 linguri pe zi, în tratament pe termen lung, după sfatul terapeutului.
Preparatele din fructe combat anemia. Persoanele foarte anemice sau suferinde de gută, reumatism şi digestie dificilă trebuie să apeleze la ajutorul unui vin de fructe. Practica a demonstrat că persoanele care au folosit acest leac în mod cert şi-au îmbunătăţit starea de sănătate. Preparare: aveţi nevoie de 200 g prune uscate şi