CE BEM, CE MĂNCĂM
Pe etichetă scrie foarte mare că nu are zahăr. Persoanele mai grăsuţe şi diabeticii s-ar putea simţi atraşi de acest desert. Specialistul nostru le recomandă să se găndească de două ori inainte de a-l consuma.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Pe etichetă scrie foarte mare că nu are zahăr. Persoanele mai grăsuţe şi diabeticii s-ar putea simţi atraşi de acest desert. Specialistul nostru le recomandă să se găndească de două ori inainte de a-l consuma.
Croissantul Antonelli a fost creat pentru persoane diabetice. Pe ambalaj scrie mare că nu are zahăr. Lista de ingrediente este in schimb foarte lungă: "Făină de grău, margarină vegetală (grăsimi şi uleiuri integral vegetale, apă, sare, emulsionanţi E 471 mono şi digliceride ale acizilor graşi şi E 472 (c) esteri glicerici ai acidului citric cu acizi graşi, arome, corector de aciditate - E 330 acid citric, colorant E 160a caroten, drojdie naturală, ouă şi gălbenuşuri de ouă, edulcorant, maltitol E 965, apă, unt, suc natural concentrat de pere, emulsionant: mono şi digliceride ale acizilor graşi E 471, proteine din lapte, stabilizatori: sirop de sorbitol E 420, fibre din cereale, lapte praf degresat, unt de cacao, praf de extract de malţ, sare, arome, conservant propionat de calciu E 282. Umplutură 23%: cremă de ouă - sirop de maltitol din porumb E 965, apă, stabilizator: sorbitol (E 420i), grăsimi vegetale rafinate, lapte praf integral, gălbenuşuri de ouă, amidon modificat de porumb (E 1422), arome, conservant sorbat de potasiu (E 202), colorant - caroten
(E 160a)". La consumul unui croissant care are 42 de grame, organismul nostru va primi: 175,9 kcal, kj 736,2, proteine: 2,5 g, carbohidraţi: 22,9 g, grăsimi 8,3Â g.
ANALIZĂ. Croissantul analizat este un produs specific de patiserie, cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide in amestec cu gră