Dieta Ketogenică este una dintre puţinele cure de slăbire care promit o scădere lentă în greutate, dar avantajul acestui regim este că rezultatele obţinute se păstrează pe o perioadă lungă de timp, susţin specialiştii în nutriţie.
Principiile acestei cure sunt relativ simple, dar pentru ca rezultatele obţinute să fie cele dorite, este indicat să urmaţi în tocmai recomandările date. Astfel, dieta Ketogenică cuprinde două fază: cea de atac şi cea de menţinere - care trebuie ţinută tot restul vieţii. Un alt aspect care nu trebuie să lipsească este renunţarea la sedentarism. Sportul face parte dintr-un stil de viaţă sănătos, astfel că persoanele care vor să urmeze acest regim trebuie să îşi facă un abonament la o sală de fitness şi să se ducă la antrenament de 3-4 ori pe săpămână.
Mai jos puteţi citi lista alimentelor permise în dieta Ketogenică:
● Fiind o dietă bazată pe un conţinut crescut de grăsimi, alunele de pădure şi migdalele crude, diverse tipuri de seminţe şi nucile sunt o parte dintre alimentele permise. De asemenea, din dietă nu trebuie să lipsească uleiurile vegetale: in, cocos, cânepă, germeni de grâu, avocado, nuci, seminţe de dovleac, măsline, porumb şi seminte de struguri etc, smântâna fermentată, untul, avocado, cocosul, slănina, măduva, creierul şi ficatul.
● Proteine sunt şi ele extrem de importante în acest regim. Carne de vită, de porc, de oaie, de peşte şi brânzeturile fermentate nu trebuie să lipsească din meniul zilnic.
● Fibrele şi carbohidraţii trebuie mâncate în cantităţi limitate. Printre alimentele care conţin aceste substanţe nutritive permise în dieta Ketogenică se numără salata, spanacul, broccoli, varza, ceapa, fasolea verde, castraveţii şi roşiile. Nutriţioniştii avertizează că în cazul în care într-una din zile alegeţi sa mâncaţi nuci sau migdale, evitaţi să mai adăugaţi în meniul zilnic alimentele m