Agricultorii din comuna gorjeană sunt nevoiţi să vândă kilogramul de căpşuni cu 2 lei. În pieţe, fructele se vând cu 7-8 lei kilogramul.
Mai toţi localnicii din Polovragi, unde există şi una dintre cele mai vechi mănăstiri din Oltenia, se ocupă de cultivarea căpşunilor, care ajung în pieţele din toată ţara şi în special în cele din Bucureşti. Este o activitate pe care oamenii din această parte a Gorjului o practică de peste o jumătate de
secol.
Acest an este unul dintre cei mai dificili, pentru că producţia a fost afectată de vremea nefavorabilă, dar şi fiindcă producătorii nu pot ajunge să-şi vândă direct marfa pentru care au trudit din toamnă şi până acum. Agricultorii vând kilogramul de căpşuni cu 2 lei, iar acesta ajunge să se vândă în pieţe cu 7-8 lei.
Ion Manasiescu, în vârstă de 42 de ani, este unul dintre cei mai mari cultivatori de căpşuni din Polovragi. Acesta deţine mai multe suprafeţe de teren, care însumează un hectar, cultivate cu căpşuni. Cel mai mare păs este acela că nu-şi poate vinde producţia direct în pieţe: „Am încercat să mergem în pieţele din Bucureşti, dar n-am putut intra din cauza mafiei care există acolo. Toate mesele sunt ocupate, iar dacă reuşeşti, totuşi, să pătrunzi, vin şi îţi cumpără toată marfa, după care o vând ei mai scump. Cea mai mare problemă este desfacerea".
Agricultorul este nemulţumit din cauza faptului că statul nu îl ajută cu nimic pentru a-şi dezvolta activitatea. Căpşunile culese nu rezistă mai mult de 24 de ore, întrucât nu are o cameră frigorifică pentru depozitare. „Statul ne plăteşte o subvenţie de trei milioane de lei pe hectar, la fel ca pentru orice fel de teren arabil. Pentru a ne putea dezvolta, avem nevoie, în primul rând, de o cameră frigorifică, dar investiţia este foarte mare şi nu ne ajută nimeni. Noi nu putem produce pe stoc, pentru că este un produs perisabil.