Mierea are proprietati curative si s-a folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea celor mai diverse afectiuni, de la durerile de gat pana la infectiile periculoase si bolile de inima. Medicii americani spun ca mierea poate fi consumata in orice cantitati, pentru ca nu are efecte adverse. Stimuleaza apetitul si are proprietati curative, de aceea nu trebuie sa lipseasca din nicio casa, informeaza Street Directory, citat de ziare.com.
Administrata in cantitatile recomandate, mierea nu dauneaza nici diabeticilor. In combinatie cu scortisoara, trateaza afectiunile de inima, acneea, caderea parului, balonarile si chiar artrita.
Reteta generala in tratamentul cu miere este combinarea unei parti de miere cu doua de apa calduta si una de scortisoara. Amestecata cu rapiditate, pasta obtinuta se va bea de doua ori pe zi, dimineata si seara, pentru indepartearea durerilor, in cazul pacientilor cu artrita. Reteta cu miere si scortisoara ofera rezultate dupa numai o saptamana.
Valoarea colesterolului poate fi reglata si ea prin tratamentul cu miere. Se amesteca doua linguri mari de miere cu trei de scortisoara si 450 grame de ceai. Amestecul obtinut se bea dimineata si seara, iar imbunatatirile pot fi sesizate in scurt timp.
Mierea mancata la micul dejun imbunatateste ritmul cardiac. Mai mult, specialistii americani au spus ca micul dejun cu unt si miere poate preveni infarctul. Pentru barbati, pasta obtinuta din amestecul de miere, ulei de masline si scortisoara poate fi folosita impotriva caderii parului. Se aplica inainte de spalare si se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se indeparteaza la dus.
In India si Japonia, mierea si scortisoara se folosesc inca din antichitate pentru evitarea balonarilor. Luata inainte de masa, ea ajuta la digestie, iar gazele stomacale vor fi doar amintiri neplacute.
Masti