Timp de trei zile, între 24 și 26 iunie 2011, în parcarea Jupiter City are loc i un important eveniment gastronomic la care vă puteți demonstra talentul de bucătar: Campionatul internațional de gătit în aer liber – Pitești. pentru sâmbătă, organizatorii anunţă şi pregătirea unui record în gastronomie: cea mai mare tocană de pui musceleană
La trei ani de la înființare, Jupiter City organizează un concurs de măiestrie …la bucătărie.
“Este vorba despre cel mai mare eveniment gastronomic din Romania. Îi invităm pe piteșteni la un concurs de gătit, la muzică, degustări de vinuri, demonstrații cu maeștri bucătari! Invitat special este Maestrul Burc Tuncel, căpitanul echipei olimpice a Angliei, iar Antonio Passarelli va fi gazda evenimentului! Oaspeții noștri au șansa să vadă, în acțiune, cei mai tari bucătari din Romania, Israel, Anglia, Albania, Republica Moldova , Cipru, Palestina și nu numai! “, spune Cristina Fota, reprezentant Jupiter City.
De ce în aer liber?
Conceptul îşi propune să scoată bucătarul din spaţiul său tradiţional de lucru, transformându-l într-o vedetă, iar celui pasionat de gătit, să-i stimuleze imaginaţia, să-i ofere ocazia să-şi exerseze talentul, altfel decât o face de obicei.
“Campionatul îşi propune să aducă în România conceptul de „bucătărie-cultură”. Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viaţa fiecăruia dintre noi. Ridicarea gătitului de la rangul de „obligaţie conjugală”, la statut de artă presupune schimbarea unei mentalităţi împământenite’, explică Oana Brânzaru, organizatorul evenimentului.
Concursuri pentru profesioniștiti și pentru amatori
Campionatul internaţional de gătit în aer liber se adresează atât specialiştilor (maeştri ai artei culinare, bucătari) cât şi amatorilor care n-au trecut de pragul propriei bucătării, dar ca