Punctele culminante ale campionatului din acest an sunt cele două show-uri gastronomice „Hells Kitchen & Angels Lounge", în cadrul cărora cei mai buni bucătari din lume vor găti cele mai delicioase preparate din carne, respectiv, produse de patiserie. Recordul ediţiei va fi o mămăligă de 200 de kilograme care va fi gătită de bucătarii Primăriei conduse de Emil Boc.
Etapa Polus a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va avea loc între 7 şi 9 septembrie, la Cluj-Napoca. Vor fi prezente echipe de bucătari din Finlanda, Coreea, Uruguay, Cipru care îşi vor pune la bătatie cele mai bune reţete. Show-ul gastronomic va fi împărţit în două categorii Hells Kitchen, unde se vor găti preparate din carne la grătar sau la cazan, respectiv Angels Lounge, în cadrul căreia clujenii vor putea gusta cele mai bune preparate de patiserie.
Mămăliga gigant
O echipă de bucătari ai restaurantului administrat de Primăria Cluj-Napoca va prepara, duminică, o mămăligă de peste 200 de kilograme, cu brânză şi jumări, la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa Polus.
Directorul Serviciului Cantină din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Vişan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că mămăliga va fi preparată de către o echipă formată din zece bucătari. "Pentru etapa Polus din cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber o echipă de zece bucătari ai restaurantului Primăriei Cluj-Napoca va pregătit o mămăligă gigant cu brânză şi jumări, într-o tavă de aproape trei metri lungime. Aceasta va avea peste 200 de kilograme şi vom folosi 50 de kilograme de făină de mălai, 30 de kilograme de brânză de burduf şi 30 de kilograme de caşcaval şi 10 kilograme de jumări, făcute după o reţetă proprie. Vom cere şi omologarea ca record naţional a mămăligii uriaşe", a spus Vişan.
Program:
Vineri, 7 septembrie 2012
18,00 - Festi