O dietă bogată în nuci, miere, peşte, condimente şi citrice ne revigorează activitatea cerebrală şi ne stimulează gândirea creativă Mâncarea nesănătoasă şi stresul se numără
O dietă bogată în nuci, miere, peşte, condimente şi citrice ne revigorează activitatea cerebrală şi ne stimulează gândirea creativă
Mâncarea nesănătoasă şi stresul se numără printre cauzele pierderilor de memorie experimentate de fiecare dintre noi la un moment dat.
În situaţia în care lapsusurile şi incapacitatea de a ne reaminti anumite lucruri se repetă frecvent este indicat să apelăm la un medic specialist pentru stabilirea unui diagnostic.
În paralel cu tratamentul indicat de medic, fitonutriţionistul Eugen Giurgiu ne sfătuieşte să apelăm la o terapie naturistă pe bază de nuci, miere, fructe, peşte şi plante medicinale.
Tratament cu nuci şi miere
Nucile sunt indicate în tratarea problemelor de memorie, deoarece conţin fenilalanină, un aminoacid esenţial pentru om. Pe lângă rolul său legat de sinteza proteinelor, această substanţă este şi un valoros neurotransmiţător, difuzând semnalele nervoase între neuroni şi creier, cu rol în protejarea memoriei. De efectele acestui tonic pot beneficia atât persoanele marcate de stres, cât şi anemicii.
Pentru prepararea tonicului se curăţă mai multe nuci, care vor fi apoi pisate. Nucile pisate se pun într-un borcan, peste care se toarnă mierea polifloră. Compoziţia se amestecă timp de 10 zile cu o lingură de lemn. Persoanele supraponderale pot lua zilnic, din acest preparat , câte o linguriţă, cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale.
Citricele hrănesc creierul - aceste fructe sunt recunoscute pentru aportul lor bogat în vitamina C, carotenoide şi alţi compuşi benefici organismului. O salată de citrice, îmbogăţită cu 100g grâu încolţit, conţine vitamine, aminoacizi şi minerale ce hrănesc creieru