Ghidul vitaminelor de iarna. Efectul neasteptat al muraturilor si caltabosului. Produse traditionale, cum sunt caltabosul, toba si gogosarii murati, va pot feri de raceli. Contin vitamine ce stimuleaza imunitatea. In sezonul rece, ne confrunam cu deficit de vitamina D, care se sintetizeaza cand ne expunem la soare, dar si de vitamina C, din cauza ca mancam mai putine fructe si legume. Aceste vitamine au insa un rol esential pentru imunitate, iar carentele ne expun infectiilor. Va prezentam un ghid al alimentelor indicate in acesta perioada, scrie EVZ.
De ce este bine sa mancam ciocolata neagra iarna. Desigur, ciocolata neagra este un desert care aduce beneficii sanatatii noastre indiferent de anotimp. Dar in sezonul rece sunt mai frecvente infectiile respiratorii insotite de tuse, iar ciocolata cu 70% cacao s-a dovedit unul dintre cele mai bune remedii in acest caz. Ciocolata neagra este nu doar un desert apreciat de multi dintre noi, ci este si un complex de substante (taninuri, polifenoli, flavonoide) cu virtuti antioxidante cunoscute. Mai exact, mancand zilnic ciocolata neagra, reducem la minimum nivelul de oxidare celulara, fenomen important pentru prevenirea imbatranirii premature. Integral in Adevarul.
Copiii din noile generatii sunt din ce in ce mai inteligenti. De aproape un secol, coeficientul de inteligenta al populatiei generale a crescut, fenomen cunoscut sub numele de efectul Flynn. ''Mai multe studii realizate in ultimii ani arata ca nu exista genii innascute. Exista copii pe care ii lasam sa fie genii si genii pe care le ''ucid'' parintii, prin comportamentul lor si prim mediul pe care il creeaza pentru copii'', ne spune medicul Ioana Vartosu, presedintele Asociatiei Scoala Mamei Junior, potrivit Adevarul.
Citricele, un scut pentru afectiunile de iarna. In anotimpul rece, citricele, fructe-vedeta, ne ofera numeroase ben