Preturile la cantina din "Titu Maiorescu" au crescut cu 20 la suta. Motivul? Servirea este acum in regim de restaurant, pentru ca masa nu se mai ia in sala mare, ci in sala de protocol de la parter, unde chelneritele aduc tacamurile si farfuriile cu mancare. Chiar si asa, studentii pot manca acolo cu 30.000-40.000 de lei un meniu complet. Doar felul trei nu se poate lua, pentru ca este vara, iar prajiturile sunt produse alimentare foarte perisabile. La sfarsitul lunii iulie, cantina se va inchide pana la inceputul lunii octombrie, pentru a se face renovari. Se va inlocui tamplaria cu una moderna din aluminiu si se vor pune geamuri din termopan. Conform celor declarate de conducerea universitatii, se vor aloca circa 10 miliarde lei pentru lucrarile de modernizare a celei mai mari cantine studentesti din Iasi. Si cantina Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" va fi inchisa, astazi fiind ultima zi de functionare.
Pana la toamna, studentii care raman in Iasi vor fi nevoiti sa-si prepare singuri mancarea sau sa ia masa la preturi mult mai mari la restaurante.
(A.Z.)
Preturile la cantina din "Titu Maiorescu" au crescut cu 20 la suta. Motivul? Servirea este acum in regim de restaurant, pentru ca masa nu se mai ia in sala mare, ci in sala de protocol de la parter, unde chelneritele aduc tacamurile si farfuriile cu mancare. Chiar si asa, studentii pot manca acolo cu 30.000-40.000 de lei un meniu complet. Doar felul trei nu se poate lua, pentru ca este vara, iar prajiturile sunt produse alimentare foarte perisabile. La sfarsitul lunii iulie, cantina se va inchide pana la inceputul lunii octombrie, pentru a se face renovari. Se va inlocui tamplaria cu una moderna din aluminiu si se vor pune geamuri din termopan. Conform celor declarate de conducerea universitatii, se vor aloca circa 10 miliarde lei pentru lucrarile de modernizare a celei mai