Toxiinfecţiile alimentare par a fi de ceva timp adevărate boli de sezon. De aceea, inainte de a intra intr-un local să servim masa trebuie să fim atenţi la toate aspectele. Chiar şi felul in care arată clădirea poate fi un indiciu important.Igienă - Ospătăriţele nu au voie cu lac de unghii şi cu parfum
Toxiinfecţiile alimentare par a fi de ceva timp adevărate boli de sezon. De aceea, inainte de a intra intr-un local să servim masa trebuie să fim atenţi la toate aspectele. Chiar şi felul in care arată clădirea poate fi un indiciu important.
De cele mai multe ori, teama de toxiinfecţii alimentare pe care am putea să o luăm tocmai in concediu ne face să evităm să intrăm intr-un restaurant, preferănd să măncăm "din sacoşă", de acasă, pe malul mării sau pe vărful muntelui. Statisticile mondiale arată totuşi că cea mai mare incidenţă a toxiinfecţiilor alimentare este in mediul domestic (peste 45%), cele din restaurante fiind de numai 21%.
INDICII. Pentru a alege un restaurant unde putem mănca in siguranţă, fără riscul de a căpăta toxiinfecţii alimentare, este bine să ţinem cont de căţiva factori. Recomandarea altor persoane este intotdeauna demnă de luat in calcul, mai ales dacă vine din partea unor persoane cu copii, care nu au avut nici un eveniment nefericit pe durata sejurului.
Preţurile mici nu denotă neapărat că restaurantul este prost, după cum nici preţurile mari nu inseamnă neapărat că restaurantul este bun. O politică de preţuri mici poate aduce căştiguri mai mari decăt o politică de preţuri maximale, importantă fiind viteza de rotaţie a stocului de marfă.
Curăţenia spaţiului inconjurător este un factor la fel de important. Preocuparea managerului pentru un mediu curat este un criteriu de luat in calcul. Asta inseamnă că managerul a inţeles că restaurantul incepe din exterior, din stradă. Starea clădirii e