Paradoxal, in marile magazinele care vind en gros, carnea de miel era ieri cea mai scumpa. Preturi mai mici puteau fi intilnite in piete, aici calitatea marfii poate fi verificata mai greu. Iesenii care vor sa puna carne de miel pe masa de Pasti pot face infarct cind vad cit costa. La supermarket-urile din oras pretul unui kilogram de miel la carcasa se invirte in jurul sumei de 30 lei, in timp ce anul trecut maximul a fost de aproximativ 25 de lei. Ieri, cel mai scump se vindea mielul in Selgros, unde era expus cu 29,75 lei, iar spata cu git costa mai mult, 31,61 lei. Ieri, in magazinul Metro, galantarele erau pline cu carcase de miei de 11-16 kilograme, dar clienti nu se vedeau niciunul. Aici, un kilogram de miel la carcasa costa 29,45 lei, in timp ce organele de miel ajung la 30,12 lei pe kilogram. De asemenea, tot aici, posteriorul de miel costa 30,12 lei. In hypermarket-urile Carrefour, un kilogram de carcasa costa 27,95 lei, posteriorul (picioarele din spate) era expus la vinzare cu 28,9 lei, iar anteriorul cu 27,99 lei. Tot in acest magazin, cel mai ieftin sortiment de drob costa 24,35 lei, iar cel mai scump ajunge la 29,9 lei. In schimb, in lantul de magazine Kaufland, ieri la prinz inca nu erau miei adusi la vinzare. “Nu avem inca miei dar zilele urmatoare probabil ca vom aduce”, a precizat una dintre salariatele magazinului, care completa rafturile goale. In schimb, ieri la prinz, in piata Nicolina, erau cu miei la vinzare patru producatori, dintre care numai unul era din Iasi, ceilalti fiind din Vaslui si Botosani. Aici, un kilogram de carne de miel costa 22-23 lei, dar prin negociere se putea ajunge uneori si 19 lei. “Nu avem ce face, dam si la acest pret, ca sa vindem marfa. In acest sens, dam si parti din miei, ca poate cel care cumpara este singur si nu maninca mult”, a spus Ion Luca, din Stefanesti, judetul Botosani. Vinzatorul spune ca ieri a fost pr