Zece echipe din România, Ungaria şi Slovacia s-au întrecut în talente culinare. Cea mai creativă echipă a primit din partea organizatorilor butelii de vin roşu şi seturi de bucătărie. Cel mai neinspirat preparat culinar a primit o lingură de lemn.
Cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Gătit Poftă bună! - Jó étvágyat! i-a adunat în Cetatea Medievală din Târgu-Mureş pe cei mai curajoşi bucătari amatori, dornici să pună mâna pe titlul de cel mai bun bucătar. Concurenţii, veniţi atât din ţară cât şi din străinătate, au gătit, aşa cum au ştiut mai bine, preparate culinare tradiţionale.
Invitaţii speciali ai concursului au fost A jó LaciBetyár din Ungaria şi trupa Haiducii din România, care nu s-au lăsat mai prejos şi s-au întrecut şi ei în marea cursă a deliciului culinar. “Am gătit tochitură haiducească. Ingredientul nostru secret este pasiunea şi o mână norocoasă”, spune, amuzat, Cristian Caloianu, membru al trupei Haiducii.
Fiecare a încercat să impresioneze juriul prin atenţie la detalii, muncă în echipă şi, bineînţeles, mult bun gust. “Le-am pus la dispoziţie dispozitive speciale de făcut focul. Din punct de vedere al jurizării s-a acordat mare atenţie prezentării şi garnisirii, complexităţii preparatului culinar, spiritului de echipă şi gustului”, a declarat Pap Peter, managerul evenimentului.
Reţeta la liberă alegere
În concurs s-au înscris zece echipe, a câte trei concurenţi fiecare. Mâncărurile au fost jurizate de Adi Teodorescu, bucătar profesionist şi patron al restaurantului mureşean La Teo, Csani Norbert, bucătar şef la “Bucătăria lui Norbi” şi Pap Peter, managerul evenimentului. Reţeta a fost aleasă chiar de către participanţi. “Am lăsat la liberă alegere reţeta preparatului. S-a gătit varză câmpenească, tocăniţă de cerb, peşte la grătar, gulaş”, a mai spus Pap Peter.
Aşadar, concurenţii s-au pus pe tre