Chiar daca nu te astepti sa fie exact ca in filme, un pranz vanatoresc cere un ceremonial si o atitudine particulara fata de carnea pusa in farfurie. Daca, pe la unele bucatarii, interventiile, adesea neinspirate, in meniul standard ar putea fi trecute cu vederea pe principiul "Domâle, ti-a placut - ce mai vrei?", mancarea de vanat nu poate fi "indreptata" si orice defect al ei coboara in dizgratie nefericitul chef. Cronica de restaurant
Chiar daca nu te astepti sa fie exact ca in filme, un pranz vanatoresc cere un ceremonial si o atitudine particulara fata de carnea pusa in farfurie. Daca, pe la unele bucatarii, interventiile, adesea neinspirate, in meniul standard ar putea fi trecute cu vederea pe principiul "Domâle, ti-a placut - ce mai vrei?", mancarea de vanat nu poate fi "indreptata" si orice defect al ei coboara in dizgratie nefericitul chef.
Han medieval. Cu aceasta meditatie gastronomica am pasit, oarecum timid, pragul Restaurantului vanatoresc "Burebista" din plin centrul Bucurestiului. Aici, intrarea modesta ascunde un interior fastuos. Aspectul de han medieval vine din jocul incaperilor dispuse pe inaltimi diferite, ca si din mobilierul care i-ar fi placut si lui DâArtagnan. In plus, fresca cu scene de vanatoare pictata, probabil, dupa Breviarul Grimani aflat la Venetia, are darul sa innobileze acest spatiu de succes. (Nimic insa despre Burebista!)
Imbracate si ele dupa tipic, chelneritele iti ofera de baut un cocteil vanatoresc avand in compozitie votca, triplu sec si suc de lamaie, dupa care, la antreu, iti propun un "Iepure tracic". Acesta presupune un has... de pulpa fiarta de iepure, combinat cu ceapa, masline, sunca si ciuperci.
Sacrificiul pur. Am remarcat tendinta bucatarilor de a promova portocala in farfurie; nu peste tot se potriveste, dar la "Burebista Vanatoresc" jocul acesta da bine. Felii de portocala ga