În perioada 12-16 octombrie s-a desfăşurat prima etapă de pregătire din cadrul ediţiei din acest an a Trofeului Someleriei. A doua etapă va avea loc în perioada 20-23 octombrie la Azuga. Semifinala se va desfăşura la data de 6 noiembrie, tot la Azuga, iar finala la 7 noiembrie, în Bucureşti. Tematica sezonului de pregătire cuprinde informaţii despre lumea viei şi a vinului, despre producţia viticolă, reguli de servire şi asocierea băuturilor, precum şi degustarea vinului spumant. (C.D.)
Sărbătoarea Ardeiului
Localitatea Espelette, din Franţa, este gazda Sărbătorii Ardeiului, în perioada 25-26 octombrie. Începând cu anul 1968, sărbătoarea a devenit un rit cu dată fixă: a treia duminică din octombrie. Ideea a pornit de la faptul că în Espelette se cultivă foarte mulţi ardei. La eveniment, sătenii organizează mese cu preparate specifice zonei, în care se folosesc ardeii. Dacă la prima ediţie au participat 300 de persoane, la actuala ediţie sunt aşteptaţi peste 20.000. (C.D.)
Invitaţie la Târgul Hoventa din Budapesta
În perioada 14-17 octombrie, în Pavilionul A din cadrul Complexului Expoziţional Hungexpo, din Budapesta, a avut loc cea de-a XXVII-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Industrie Ospitalieră şi Tehnică de Restauraţie HOVENTA. Vizitatorii, printre care s-au aflat şi specialişti din domeniu, au putut achiziţiona o gamă largă de utilaje, echipamente şi materiale prezentate la cea mai mare expoziţie de comerţ intern, catering, alimentaţie publică şi industrie hotelieră.
Scopul acestui eveniment a fost acela de a oferi specialiştilor posibilitatea de a se întâlni. (C.D.)
Europa Rurală sub Reflectoarele din Bucureşti
Între 30 septembrie şi 4 octombrie, la Clubul Ţăranului, din cadrul Muzeului Ţăranului Român, s-a derulat proiectul “Săptămâna Hanurilor din Europa”. Evenimentul făcut o punte de legătură culinară