Atenţie de unde cumpăraţi carne şi brânză! Patronul unei alimentări de la Piaţa Dacia îşi punea angajatele să spele carnea expirată şi să şteargă mucegaiul de pe mezelurile şi brânzeturile stricate. Produsele - cu risc ridicat pentru sănătatea clienţilor - erau repuse în vitrine şi vândute. O angajată a filmat cu telefonul mobil modul de spălare a cărnii stricate şi a acceptat să-şi dea fostul patron în vileag. La sesizarea noastră, Protecţia Consumatorului a dat buzna în magazia alimentării şi a descoperit zeci de kilograme de carne expirată, brânză cu mucegai şi peşte depozitat la temperatura camerei
Unii spală bani, alţii spală carne, ca să nu piardă bani. Mârşăvia, extrem de dăunătoare pentru sănătatea braşovenilor, se întâmpla de mult timp la Alimentara ComAgricola SRL, din Piaţa Dacia. După ce a fost concediată, Bianca Obreja, o fostă angajată a alimentării, şi-a dat în vileag patronul. „Carnea era spălată, pentru că era expirată şi prindea miros. Brânzeturile, mezelurile erau şterse de mucegai. Marfa era aşezată în condiţii improprii, pe jos”, ne-a declarat Obreja. Deşi dăunătoare sănătăţii, produsele expirate erau repuse în vânzare, pentru a îngroşa veniturile patronului Viorel Ţeposu. Pentru a-şi întări spusele, tânăra de 21 de ani a realizat mai multe clipuri cu telefonul mobil, în care era prezentată întreaga procedură de spălare a produselor alterate.
Pui expirat de 10 zile
După ce le-am arătat imaginile, cei de la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Braşov au descins imediat în magazia alimentării. Ce au găsit acolo este greu de imaginat. Chiar lângă uşă, pe jos, erau aşezate pungi cu peşti care se dezgheţau. Verificând camerele frigorifice, şeful OJPC, Mihai Mohaci, a descoperit carne de pui expirată din 16 martie, adică de 10 zile. Caşul se afla într-un lighean neacoperit,