Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Cluj, Nicolae Pivariu, a declarat că în ceea ce priveşte carnea de cal aruncată în lacul Tarniţa, aceasta provine dintr-o unitate specializată în procesare. Potrivit acestuia, şansele ca unitatea să fie din judeţul Cluj sunt foarte mici, având în vedere că pe raza judeţului nu există astfel de abatoare sau depozite care să proceseze carne de cal.
Pivariu a spus că rezultatele ajunse de la Bucureşti sunt pozitive pentru specia cabalină, dar a subliniat că, indiferent dacă era vorba de carne de vită sau de cal, faptul că a fost aruncată în lac este la fel de grav.
"DSV a făcut investigaţii şi am stabilit că este vorba de carne conformă. Nu e carne de pe raza judeţului Cluj, pentru că nu avem abator sau depozit sau unitate care să proceseze carne de cal. Controalele continuă în Cluj dar şi în restul ţării. Nu vreau să acuz pe nimeni dar judeţul Alba e cea mai apropiată de Cluj. E posibil însă orice", a declarat directorul DSV Cluj.
Acesta a subliniat că, având în vedere că cele 922 de kilograme de carne de cal din Tarniţa erau congelate şi împărţite în cantităţi egale, aceasta este o dovadă clară că înainte au trecut printr-o unitate specializată.
De altfel, Nicolae Pivariu a spus că, cel mai probabil, cel care a aruncat carnea de cal în Tarniţa s-a temut de controale. "Probabil nu aveau acte de conformitate şi de asta au aruncat carnea", a completat Pivariu.
Întreaga cantitate de carne a fost transmisă la o unitate specializată pentru a fi neutralizată.