CE BEM, CE MĂNCÃ...M ⢠Zaharina este catalogată drept cancerigenă
Muştarul analizat conţine doar trei aditivi alimentari, insă aceştia sunt atăt de periculoşi, incăt produsul nu este recomandat multor categorii de consumatori.
â¢Defecte - Vinul este un aliment viu
Vinul este băutura obţinută exclusiv prin fermentarea alcoolică completă sau parţială a strugurilor proaspeţi, zdrobiţi sau nezdrobiţi, ori a mustului de struguri. Tăria alcoolică nu poate fi mai mică de 10,5%.
CE BEM, CE MĂNCÃ...M
Zaharina este catalogată drept cancerigenă
Muştarul analizat conţine doar trei aditivi alimentari, insă aceştia sunt atăt de periculoşi, incăt produsul nu este recomandat multor categorii de consumatori.
Muştarul de masă "No. 1" are in compoziţie, pe lăngă apă şi muştar boabe, aditivi alimentari consideraţi de specialişti cu grad mare de risc. De pe etichetă citim următoarele ingrediente: "Apă, muştar boabe, acidifiant (acid acetic E 260), indulcitor (zaharină E 954), colorant alimentar (tartrazină
E 102), condimente".
ANALIZÃ.... Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, descrie produsul analizat: "Are la bază boabe de muştar, apă şi o serie de aditivi alimentari: acidifianţi, indulcitori artificiali intenşi E 954, coloranţi chimici azoici de sinteză E 102".
Indulcitorul de sinteză şi colorantul alimentar puteau lipsi din compoziţia muştarului, mai ales că sunt foarte periculoşi pentru sănătatea consumatorilor.
Colorantul galben de sinteză, chimicază, azoic, tartrazina, E 102, este incriminat in apariţia sindromului de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD) şi in creşterea incidenţei tumorilor tiroidene. De asemenea, poate altera percepţia şi comportamentul, producănd stări de confuzie, interferează cu