Părul tău este uscat, fragil şi lipsit de viaţă? Ei bine, tratamentele de regenerare nu te vor ajuta foarte mult dacă nu ai şi o alimentaţie care să-i confere toţi nutrienţii de care are nevoie. Ceea ce mănânci îşi pune amprenta nu doar asupra sănătăţii întregului tău organism, ci şi asupra podoabei capilare.
Numeroase studii recente au demonstrat că o alimentaţie săracă în calciu şi în proteine, în care abundă grăsimile animale, mâncărurile procesate sau cele cu un conţinut ridicat de zahăr duce la degradarea, la rărirea sau chiar la pierderea definitivă a părului.
Specialiştii spun că toate aceste probleme pot fi prevenite şi chiar corectate dacă incluzi în dieta ta zilnică următoarele alimente.
1 Peşte pentru hidratare
Peştele gras şi fructele de mare sunt surse excelente de acizi graşi Omega 3, proteine, vitamina B12 şi fier. Aceşti nutrienţi asigură o hidratare corectă la nivelul scalpului.
Mănâncă peşte de două ori pe săptămână şi părul tău va fi mai strălucitor, va cădea mai puţin şi vei scăpa de aspectul inestetic al vârfurilor despicate.
2 Crudităţile, balsam natural
Spanacul, varza, roşiile, conopida, morcovii, citricele, pepenele şi merele conţin din abundenţă vitaminele A şi C, fier şi calciu, nutrienţi de care organismul tău are nevoie pentru a produce sebum.
Această substanţă, secretată de foliculii piloşi, acţionează ca un balsam natural, hrănind podoaba capilară şi prevenind ruperea firelor de păr.
Fasolea şi nucile trebuie incluse şi ele în dieta ta, aceste legume fiind bogate în proteine, zinc şi în seleniu. În plus, fasolea conţine vitamina H, care ajută la repararea părului casant.
3 Lactate pentru păr mai bogat
Calciul şi caseina ce se găsesc, alături de minerale, în produsele lactate şi