POFTĂ BUNĂ! • MĂNCĂRURI ŞI BĂUTURI CU NUME DE VIP-URI
În străinătate, vedetele îşi asociază numele cu maşini şi parfumuri scumpe. La noi, VIP-urile "botează" de-ale gurii.
POFTĂ BUNĂ! • MĂNCĂRURI ŞI BĂUTURI CU NUME DE VIP-URI
În străinătate, vedetele îşi asociază numele cu maşini şi parfumuri scumpe. La noi, VIP-urile "botează" de-ale gurii.
Păi, cum să nu ţi se facă foame când citeşti în meniu ce ingrediente s-au folosit la "raţa Oana Zăvoranu"? Şi cum să nu salivezi mâncând "poponeţul" lui Maximus, plin nu cu câh, ci cu ciocolată fierbinte?! V-am deschis apetitul? Să deschidem atunci şi meniul cu felurile de mâncare şi băutură înnobilate cu nume de vedete autohtone.
PIEPT DE RAŢĂ. Personalitatea vulcanică a soţiei lui Pepe, dar şi debitul ei verbal l-au inspirat probabil pe bucătarul Petre Petrache să boteze un fel de mâncare cu carne de măcănitoare "raţă Oana Zăvoranu". Pentru un pic mai mult de 10 euro vă puteţi satisface curiozitatea de a gusta din acest fel de mâncare, gătit din piept de raţă condimentat, cu mămăliguţă la grătar şi garnitură de vinete cu conopidă gratinată.
La restaurantul deschis de impresara Ana Maria Prodan (şi cumpărat ulterior de atacantul Fiorentinei), una din vedetele meniului a fost, pentru un sezon, "pizza Adi Mutu".
Curioşi ce găsiţi pe blatul copt în cuptor cu lemne? Pe lângă obişnuitele mozzarella, ciuperci, ardei, măsline şi un sos de roşii făcut după o reţetă specială, Mutu a ţinut să se afle jambon de Parma şi parmezan Granna Padanno. Ambele ingrediente speciale sunt importate din Italia şi costă suficient de mult încât să ridice preţul unei pizza la 19 lei.
Dulciurile par favorizate în această goană de a denumi produse gastronomice după personaje celebre. Cea mai nouă găselniţă cu multe calorii se numeşte "Maximus" şi este o prăji