Cercetătorii americani au descoperit noi beneficii ale cafelei. Consumul zilnic de cofeină poate preveni cancerul de piele, cel mai frecvent tip de cancer din lume.
Consumul de cafea poate un fi un factor important în prevenirea carcinomului, unul dintre tipurile agresive de cancer de piele. Se pare că riscul de a te îmbolnăvi de cancer de piele este invers proporţional cu cantitatea de cofeină consumată, relatează HuffingtonPost. Cafeaua decofenizată nu are însă niciun efect asupra apariţia cancerului de piele.
Un studiu realizat de cercetătorii americani a demostrat că femeile care au băut mai mult de trei ceşti de cafea pe zi, au înregistrat o reducere cu 20 la sută a riscului de a se îmbolnăvi de carcinom. În rândul bărbaţiilor, cercetătorii au observat o reducere cu 9 la sută a acestui risc, comparativ cu persoanele care au băut mai puţin de o ceaşcă de cafea pe lună.
Cercetătorii au testat, de asemenea, o posibilă legatură între consumul de cafea şi alte două tipuri de cancer de piele - melanom şi carcinom cu celule scuamoase - dar nu a găsit niciun efect al consumului de cafea care să influenţeze aceste boli. Totuşi, oamenii de ştiinţă au citat un studiu amplu care s-a desfăşurat în SUA care a arătat că o cană de cafea pe zi poate reduce cu 3 la sută riscul de cancer.
Cofeina, ingredientul minune din cafea
„Se pare că dintre ingredintele cafelei, cofeina este responsabilă pentru reducerea riscului de apariţie a cancerului de piele, deoarece am constatat că un consum regulat de cafea decofenizată nu avut niciun efect asupra sănătăţii", a explicat cercetătoarea Fengju Song.
Cofeina este cel mai întâlnit stimulant al sistemului nervos central, iar cafeaua reprezintă aproximativ 80% din consumul de cofeină în lume. Specialiştii nu au reuşit încă să dea o explicaţie bine argumentată pentru acest fenomen şi de ce cofeina influenţea