4 mere, 3 cesti cu apa, 100 g zahar tos, 1 lingura mare cu faina, pentru gust o bucatica scortisoara nepisata sau o crenguta de cimbru, 100 ml vin alb, sare.
Merele curatate de coaja si seminte, taiate in bucati de marime potrivita, se pun la fiert in apa clocotita.
In timpul fierberii se adauga zaharul, sarea necesara si condimente dupa gust (scortisoara sau cimbru). Cand merele sunt fierte, faina se desface cu 100 ml vin alb si se toarna peste merele din cratita, amestecand usor. Se mai fierb cateva minute si se scoate cimbrul sau scortisoara. La masa se serveste simplu. Unele persoane in loc de faina adauga in castronul de supa un galbenus de ou si putin suc de lamaie, amestecand mereu. Aceasta supa se poate servi si rece.
La dorinta gospodinei, supa se poate prepara si fara vin.
4 mere, 3 cesti cu apa, 100 g zahar tos, 1 lingura mare cu faina, pentru gust o bucatica scortisoara nepisata sau o crenguta de cimbru, 100 ml vin alb, sare.
Merele curatate de coaja si seminte, taiate in bucati de marime potrivita, se pun la fiert in apa clocotita.
In timpul fierberii se adauga zaharul, sarea necesara si condimente dupa gust (scortisoara sau cimbru). Cand merele sunt fierte, faina se desface cu 100 ml vin alb si se toarna peste merele din cratita, amestecand usor. Se mai fierb cateva minute si se scoate cimbrul sau scortisoara. La masa se serveste simplu. Unele persoane in loc de faina adauga in castronul de supa un galbenus de ou si putin suc de lamaie, amestecand mereu. Aceasta supa se poate servi si rece.
La dorinta gospodinei, supa se poate prepara si fara vin.