Un fost bodyguard român este patronul unui restaurant de succes din oraşul Cremona. Asemenea multor conaţionali care au emigrat, Ionel Andrei (35 de ani) a trecut prin greutăţi, dar perseverenţa şi spiritul de afacerist l-au ajutat să răzbească.
Originar din Oneşti, Ionel a plecat din România cu 16 ani în urmă. Acum, locuieşte în oraşul italian Cremona. Prietenii îi spun John, iar pentru pizza făcută de el unii italieni străbat şi 100 de kilometri.
Drumul spre succes a fost lung şi anevoios.
„Când am venit aici, adunam cauciucuri pentru un prieten italian câteva ore pe zi, apoi lucram ca bodyguard şi astfel reuşeam să mă întreţin. Lucram non-stop", poveşteşte românul. Cu timpul, faptul că a muncit mult l-a ajutat să strângă o sumă frumuşică. Astfel, în 2004, a intrat în lumea afacerilor. „Nu aveam cum sa cheltuim banii. Lucram continuu şi, practic, nu aveam când să risipesc ceva. Aşa că în 2004 strânsesem deja un capital", mai spune Ionel.
Gardă de corp pentru Pavarotti
Din 1998 şi până în 2004, românul a lucrat şi ca gardă de corp pentru anumite personalităţi din Italia. „Aveam deja experienţă ca bodyguard, pentru că şi în România am făcut asta mulţi ani. În Italia, am fost gardă de corp pentru Pavarotti & Friends, cu ani în urmă, şi am asigurat paza la importante prezentări de modă", îşi aminteşte românul.
„Puteam să fac o carieră din asta, dar în 2004 am luat decizia să renunţ. Fiind un spirit întreprinzător, îmi doream o afacere a mea", completează Ionel. Prin urmare, în 2004 el a cumpărat un restaurant. Aici, românul va prepara cea mai bună pizza din oraş.
Restaurantul are o poveste interesantă, şi asta pentru că, de aproximativ 20 de ani, s-a aflat în proprietatea mai multor cupluri mixte, formate din soţ italian şi femeie româncă sau invers. „Mi-a plăcut asta. În plus, interesant este că în acest restaurant se fac