Sosul Glenn are o valoare energetică foarte mare, care este crescută şi de faptul că este consumat alături de produse din carne.
Sosul Glenn este un produs care se vinde exclusiv la KFC. Din compoziţie rezultă că este dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, cu un exces de lipide de origine vegetală (ulei de floarea-soarelui) şi glucide cu index glicemic ridicat şi absorbţie rapidă (zahăr). Din această cauză, produsul are şi o valoare energetică foarte ridicată, de care trebuie să ţină cont supraponderalii şi obezii.
În compoziţia sosului analizat intră şi doi conservanţi chimici consideraţi periculoşi pentru sănătatea consumatorilor, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Benzoatul de sodiu, E211, poate produce mutaţii ale ADN-ului, ducând în cazul unui consum în cantităţi mari la apariţia a diferite tipuri de cancer. Printre efectele adverse se mai numără şi apariţia maladiei Parkinson, dar şi a altor boli neurodegenerative. De asemenea, este incriminat în apariţia sindromului de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD). Doza zilnică admisă, stabilită de JEFCA, forul mondial care reglementează utilizarea aditivilor alimentari, este de 5 mg/kg corp. Sorbatul de potasiu, E202, poate provoca astm, alergii.
Amidonul modificat din porumb este folosit de producător pentru a da sosului consistenţa dorită. Cantitatea destul de mare de amidon este necesară având în vedere că primele două ingrediente sunt uleiul de floarea-soarelui şi apa.
În compoziţia sosului intră şi alergeni. Cei cu alergie la albuşul de ou, la proteinele din lapte şi la muştar trebuie să consume o cantitate mică de produs pentru a testa reacţia organismului. Bolnavii de rinichi, inimă şi suferinzii de hipertensiune trebuie să ţină cont de cantitatea de sare.