•RATC nu a renuntat la ideea transformarii vagonului in restaurant
De simbata, 13 martie, daca vremea va fi suficient de buna, tramvaiul de epoca realizat de RATC va reveni pe traseul deja cunoscut: intre Copou si Tirgu Cucului. Pe timpul iernii, cu exceptia perioadei din preajma Craciunului, vagonul respectiv a fost garat in depou.
Conducerea RATC a intentionat sa elibereze pentru tramvaiul de epoca un bilet special, mai scump decit cel folosit la mijloacele de transport obisnuite. "Am renuntat la aceasta idee pentru ca nu ne-ar fi adus foarte multi bani in plus, insa am fi riscat sa ii pierdem pe cei care doresc sa se plimbe cu tramvaiul", a precizat Petru Girlea, directorul general al RATC Iasi. El a adaugat ca nu a renuntat la inchirierea acestui mijloc de transport catre firme interesate care l-ar putea transforma in restaurant itinerant.
Petru Girlea a mentionat ca pina acum si-au manifestat interesul doua firme din Iasi care urmeaza sa fie contactate in vederea incheierii unui contract. In cazul in care tramvaiul urmeaza sa devina restaurant, acesta trebuie sa suporte o serie de modificari la suspensie si la reamenajarea interiorului, prin instalarea unor mese si a barului. Totodata, vagonul va trebui sa fie echipat cu o instalatie capabila sa genereze tensiunea de 220 V. Cel care va inchiria vagonul are de ales intre a-l folosi ca mijloc itinerant sau fix, regia urmind sa realizeze un refugiu special pentru acesta.
•RATC nu a renuntat la ideea transformarii vagonului in restaurant
De simbata, 13 martie, daca vremea va fi suficient de buna, tramvaiul de epoca realizat de RATC va reveni pe traseul deja cunoscut: intre Copou si Tirgu Cucului. Pe timpul iernii, cu exceptia perioadei din preajma Craciunului, vagonul respectiv a fost garat in depou.
Conducerea RATC a intentionat sa eli