O decizie privind reducerea cotei TVA la alte produse alimentare poate fi luată numai după ce Guvernul va evalua impactul pe care l-a avut în economie diminuarea TVA pentru pâine la 9%, aplicată din septembrie, a declarat, astăzi, şefului misiunii FMI în România, Andrea Schaechter, în conferinţa de prezentare a rezultatelor vizitei în ţara noastră.
Schaechter a spus că Banca Naţională a României a evaluat impactul măsurii asupra inflaţiei, constatând o reflectare pozitivă a reducerii TVA în inflaţie.
Citeşte şi: Şeful misiunii FMI: Scăderea CAS nu este „prinsă” în bugetul pe 2014
La sfârşitul lunii iulie, Guvernul a decis ca TVA la pâine să scadă la 1 septembrie de la 24% la 9%, impactul negativ al măsurii asupra încasărilor urmând să fie compensat prin creşterea, tot din septembrie, a accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux.
Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, a spus că TVA va scădea la 9%, cel mai probabil, şi în sectorul cărnii, anul viitor, iar ulterior vor fi posibile reduceri de TVA la legume, fructe şi lapte.
O decizie privind reducerea cotei TVA la alte produse alimentare poate fi luată numai după ce Guvernul va evalua impactul pe care l-a avut în economie diminuarea TVA pentru pâine la 9%, aplicată din septembrie, a declarat, astăzi, şefului misiunii FMI în România, Andrea Schaechter, în conferinţa de prezentare a rezultatelor vizitei în ţara noastră.
Schaechter a spus că Banca Naţională a României a evaluat impactul măsurii asupra inflaţiei, constatând o reflectare pozitivă a reducerii TVA în inflaţie.
Citeşte şi: Şeful misiunii FMI: Scăderea CAS nu este „prinsă” în bugetul pe 2014
La sfârşitul lunii iulie, Guvernul a decis ca TVA la pâine să scadă la 1 septembrie de la 24% la 9%, impactul negativ al măsurii asupra încasărilor urmând să fie compensat prin creşterea, to