* Intii de toate, dupa cum ziceam si ieri, ar trebui sa ne bucuram de intrarea in normal - daca se poate vorbi despre normal in Romania anului nou 2009. Stateam si ne gindeam la cit de mare e cheful de chef al romanului - al omului, in general: daca s-ar fi dat liber pina dupa Boboteaza si Sfintul Ioan, lumea s-ar fi intors la serviciu joi, taman cind din calendar zimbeste Sfintul Gheorghe Hozevitul, iar vineri ar fi chefuit din nou, pentru Sfintul Mucenic Polieuct. La urma urmei, cu cit sint mai lungi betia si mahmureala de dupa Sarbatori, cu atit pare mai scurt anul de criza 2009. * Sintem convinsi ca la ora asta, la care dumneavoastra cititi cele de fata, nenumarati compatrioti aflati la locurile lor de munca se veselesc de n-au aer. Pe birouri, pe calculatoare, pe monitoare, pe fisete, pe rafturi etc. se afla tavi, castroane, boluri etc. pline (sau pe jumatate ori sfert) cu piftie, chiftelute, cirnati si cirnaciori, chisca, pastrama, toba, salata de boeuf, ciuperci sau telina cu maioneza, zacusca etc. Fiindca, lucru absolut normal intr-o tara europeana in care se munceste pe brinci pentru a se contracara efectele crizei, "au ramas in frigider de la Sarbatori si se strica, nu-i pacat?". Desigur, pe aceleasi birouri, rafturi, fisete etc. se afla si pahare (de unica folosinta, in general) cu alte chestii ramase dupa Revelion. Asa se face ca toti angajatii amesteca de dimineata vinul de tara natural adus de Georgeta de la casierie cu fraguta facuta de socrul lui Mardare de la Marketing, cu palinca primita de Fanica de la cumnatul din Ardeal (e galbena si face margelute!), cu berile aduse de diversi colegi si cu sampania oferita de domnul sef, asadar atmosfera se incinge, programul de lucru cu publicul se ispraveste mai repede, cineva de la un birou alaturat aduce muzica, lumea se incinge si mai tare, Jeny de la secretariat incepe a dansa - tonul a fost dat! Dupa un s