Cercetătorii americani de la Universitatea Boston, conduşi de profesoara Elizabeth Hatch, au realizat un studiu în urma căruia au ajuns la concluzia că ceaiul îmbunătăţeşte cu 27% şansele ca femeile să rămână însărcinate.
Specialiştii au dorit să determine efectul consumului de cofeină în rândul femeilor care încearcă să rămână însărcinate. Pentru acest lucru, cele 3.600 de participante la studiu au fost monitorizate timp de un an. Vârsta medie a femeilor studiate era de 28 de ani. Astfel, s-a ajuns la concluzia că femeile care consumau două ceşti de ceai zilnic aveau cu 27% mai multe şanse de a rămâne însărcinate decât celelalte participante la studiu. În schimb, femeile care consumau în mod regulat sucuri carbogazoase de tip cola aveau cu 20% mai puţine şanse de a rămâne însărcinate. În cazul femeilor care preferau să consume cafea nu s-a observat niciun efect notabil.
„Am descoperit că femeile care consumau ceai de 2-3 ori pe zi aveau cu 27% mai multe şanse să rămână însărcinate. Nu ştim cum beau ceaiul, dacă adăugau lapte sau lămâie în el, dar efectul era clar în comparaţie cu femeile care nu beau ceai. Ar putea fi vorba şi de alţi factori. Spre exemplu, femeile care beau ceai erau mai în vârstă, fiind posibil ca alt factor din dieta sau din stilul lor de viaţă să conducă la acest efect benefic", a spus Elizabeth Hatch.
Citiţi şi:
Ce bea românul când nu bea
Urşii panda ajută la fabricarea celui mai scump ceai din lume
Ce spune despre tine băutura pe care o bei la birou
Maha Ragunath, specialist în medicina de reproducere la Centrul de Fertilitate Bridge din Londra, a spus că este posibil ca antioxidanţii din ceai să conducă la acest efect benefic. „Ceaiul conţine mulţi antioxidanţi, care sunt foarte buni atât pentru fertilitatea masculină, cât şi pentru cea feminină", a spus Ragunath.
Intră în comunitatea Adevărul L