Whisky-ul duce la aparitia cancerului. Vinul este singura bautura care nu favorizeaza aparitia maladiei. Oamenii de stiinta de la Universitatea McGill din Montreal sustin ca persoanele care consuma regulat alcool rafinat isi dubleaza riscul de a dezvolta celule cancerigene in organism. Specialistii spun ca riscul este mai mare in cazul bauturilor care sunt facute din alcool rafinat, precum whisky, votca sau tequila, dar si in cazul celor realizate din malt si hamei, precum berea. Pe de alta parte, vinul este singura bautura care nu favorizeaza aparitia cancerului, potrivit cercetarii. Printre maladiile provocate de consumul regulat de alcool se numara cancerul de stomac, colon, ficat, pancreas, de plaman si de prostata, spun oamenii de stiinta. Cercetarea s-a bazat pe analiza fiselor medicale ale pacientilor bolnavi de aceste afectiuni, scrie Gandul.
Laptele scade riscul de infarct. In urma unui studiu realizat de cercetatorii britanici, s-a descoperit faptul ca laptele nu contribuie doar la intarirea oaselor. Baut zilnic, acesta duce la scaderea cu 20% a riscului de producere a accidentelor cardiace, dar si cerebrale. Specialistii de la Universitatea Reading, din Cardiff, au analizat concluziile a 324 de studii anterioare care au avut ca subiect efectele consumului zilnic de lapte asupra organismului. Ei au descoperit ca acesta protejeaza organismul de majoritatea bolilor si ca reduce numarul deceselor provocate de maladiile cronice cu 15-20%, scrie Libertatea.
Moduri inedite de a face fata caldurii. Tamponati-va incheietura mainii cu o compresa rece la fiecare ora si consumati mancare saraca in grasimi, dar bogata in condimente. Cand termometrul arata peste 35 de grade Celsius, consumul a peste doi litri de apa si pornirea aerului conditionat nu sunt suficiente pentru a ne racori. Cum in timpul zilei nu putem face un dus rece de cate ori dorim