Un gulaş de 600 de kilograme, sarmale pregătite de 30 de echipe de bucătari şi peste o sută de litri de pălincă au fost atracţiile principale ale festivalurilor tradiţiilor locale desfăşurate la sfârşitul saptămânii trecute în trei localităţi din judeţul Harghita. La Praid, vedetele au fost o sarma uriaşă, cu diametrul de 20 de centimetri şi cu greutatea de un kilogram, preparată de o echipă din Ungaria, şi o sărmăluţă de opt milimetri, pregătită de echipa ANTREC Alba. În Lunca de Jos, 1400 de persoane au mâncat dintr-un gulaş făcut din 200 de kilograme de pulpă de porc, 250 de kilograme de cartofi, 100 de de kilograme de legume, 20 de kilograme de slănină afumată şi 15 kilograme de condimente. Într-o altă localitate din judeţ, la Dealu, sătenii şi oaspeţii lor au ciocnit simultan 100 de pahare de pălincă în centrul comunei. (D.P.)
Un gulaş de 600 de kilograme, sarmale pregătite de 30 de echipe de bucătari şi peste o sută de litri de pălincă au fost atracţiile principale ale festivalurilor tradiţiilor locale desfăşurate la sfârşitul saptămânii trecute în trei localităţi din judeţul Harghita. La Praid, vedetele au fost o sarma uriaşă, cu diametrul de 20 de centimetri şi cu greutatea de un kilogram, preparată de o echipă din Ungaria, şi o sărmăluţă de opt milimetri, pregătită de echipa ANTREC Alba. În Lunca de Jos, 1400 de persoane au mâncat dintr-un gulaş făcut din 200 de kilograme de pulpă de porc, 250 de kilograme de cartofi, 100 de de kilograme de legume, 20 de kilograme de slănină afumată şi 15 kilograme de condimente. Într-o altă localitate din judeţ, la Dealu, sătenii şi oaspeţii lor au ciocnit simultan 100 de pahare de pălincă în centrul comunei. (D.P.)