Cum arată profilul suporterului spaniol pentru cîrciumarii români: "Prietenos şi exuberant, dar fără să cheltuie mult. Foarte atent unde mănîncă şi deloc pretenţios la bere!"
"Să nu fim naivi: o să ne simţim bine, alături de spanioli, dar nu o să ne îmbogăţim cu ei, în două zile!", avertizau cei mai mulţi patroni de baruri şi terase din Centrul Vechi al Bucureştiului.
Concluziile de după finală le dau dreptate. Pentru hotelurile din aria ocupată de fanii lui Atletico şi Bilbao, cîştigul a fost evident: o debarcare considerabilă de turişti, într-o perioadă financiară aspră. Însă nici aici n-a fost un boom: mulţi spanioli au venit şi-au plecat în ziua finalei!
Bere multă, dar cu cap
În Team Pub, localul destinat microbiştilor de pe Lipscani, e pustiu şi toropeală. Armada alb-roşie s-a retras la fel de brusc pe cît ocupase incinta. Ospătarii sînt mulţumiţi de vînzări, dar şi miraţi de felul de a fi al spaniolilor: "Nu-i mare diferenţă între basci şi madrileni, la comportament. Poate fanii lui Bilbao sînt mai zgomotoşi şi parcă mai uniţi! Curios însă, n-am văzut unul să bea pînă nu mai poate, cum au făcut mereu la noi englezii, olandezii sau nemţii! Profitul a fost ca pentru o zi de sîmbătă, poate 20% în plus".
Mititeii no.1
Ce-au mîncat şi ce au băut galeriile? Explică patronul unei alte terase de pe Şelari: "Aproape deloc snack-uri sau gustări. Cînd a fost vorba de mîncare, au fost atenţi la meniuri şi la restaurantul pe care îl aleg, consultîndu-se cu alţi conaţionali care experimentaseră deja prin zonă. La bere a fost simplu: la draught, rece şi cît mai ieftină! Indiferent de marcă!"
Mititeii au fost pe locul întîi în preferinţele spaniolilor, cunoscuţi drept mari amatori de carne. Mulţi au ales Caru' cu Bere sau Capşa, restaurante cu ştaif recomandate microbiştilor de grupurile de spanioli care deja le vizit