Fructele abundă în vitamine şi minerale binefăcătoare pentru piele. Ce-ai zice să-i oferi tenului tău în acest week-end un moment de răsfăţ cu arome din fructe? Îţi propunem în continuare trei măşti din fructe de sezon. Sunt bio, mai eficiente şi mai ieftine decât cele din comerţ şi uşor de preparat.
Căpşuni pentru luminozitate
Pline de substanţe antioxidante, căpşunile sunt aliaţii tenului luminos şi purificat. Poţi utiliza masca pe bază de căpşuni dacă ai pielea grasă, mixtă sau acneică. Ai nevoie doar de patru căpşuni mari, foarte bine coapte, curăţate şi tăiate în rondele. Zdrobeşte fructele într-un bol şi omogenizează-le până obţii o pastă. Filtrează amestecul printr-un tifon curat. Cu pasta rămasă în tifon efectuează un gomaj blând timp de un minut. Apoi aplică sucul de căpşuni cu ajutorul unui disc demachiant pe faţă, gât şi decolteu, evitând conturul ochilor. Lasă această mască să acţioneze circa 10 minute, după care îndepărteaz-o cu apă călduţă. Pielea va fi curată, strălucitoare şi netedă.
Cireşe pentru tonifiere
Cireşele sunt surse importante de betacaroten, vitamina C, magneziu şi potasiu. De aceea sunt ideale pentru a reda vitalitate tenului obosit şi deshidratat. Cireşele au de asemenea proprietăţi calmante, fiind recomandate pentru tenul cu tendinţă de înroşire. Iată cum prepari masca pe bază de cireşe. Scoate sâmburii unui pumn de cireşe şi mixează-le în blender. Adaugă în pasta obţinută câteva picături de miere de salcâm sau de tei şi amestecă bine. Aplică masca pe pielea bine demachiată înainte şi menţine-o aproximativ 20 de minute.
Zmeură pentru prospeţime
Masca din zmeură are efecte purifiante şi revitalizante, fiind recomandată persoanelor cu piele ternă. Pentru a reda prospeţime tenului şi a reduce efectele vârstei asupra pielii, îţi propunem prepararea unei măşti pufoase pe bază de zmeură. Bate