Gerul de afara si maruntisul din buzunarul trecatorului au dat nastere celei mai profitabile afaceri de sezon. Putin de ici, putin de colo, punand banut langa banut, umplem sacul, parca fara fund, al celui ce s-a gandit la "binele" nostru. In Targul Cucu, in gramada de tonete de tot soiul, printre rochii de mireasa, asa-zise patiserii, casete audio si martisoare, intr-o atmosfera de mahala, "La covrigul mofturos", cu doar doua mii cinci sute de lei iti piere foamea. Dar si cheful de a mai cumpara vreodata covrigi. Rebegiti de frig, oamenii se aseaza in sir indian in fata "acvariului", unde o intreaga echipa plamadeste, fierbe, coace, matura, sterge praful, spala pe jos, taie, leaga sfori si vinde covrigi. In vitrina dughenii, in vazul tuturor, harnicele angajate invart covrigi. Nu poarta manusi protectoare si nici clasica boneta de gospodina. Dar ce mai conteaza? La pretul asta ar fi si culmea sa te superi ca, din cand in cand, intr-un covrig, mai poti gasi, alaturi de sare si mac, cate un adaos de sfoara, fire de par, praf si o eventuala pietricica in care sa-ti spargi dintii...
Cristina POPA
Gerul de afara si maruntisul din buzunarul trecatorului au dat nastere celei mai profitabile afaceri de sezon. Putin de ici, putin de colo, punand banut langa banut, umplem sacul, parca fara fund, al celui ce s-a gandit la "binele" nostru. In Targul Cucu, in gramada de tonete de tot soiul, printre rochii de mireasa, asa-zise patiserii, casete audio si martisoare, intr-o atmosfera de mahala, "La covrigul mofturos", cu doar doua mii cinci sute de lei iti piere foamea. Dar si cheful de a mai cumpara vreodata covrigi. Rebegiti de frig, oamenii se aseaza in sir indian in fata "acvariului", unde o intreaga echipa plamadeste, fierbe, coace, matura, sterge praful, spala pe jos, taie, leaga sfori si vinde covrigi. In vitrina dughenii, in vazul tuturor, harnicele angaja