Vine din inima Maramureşului în centrul Ploieştiului pentru a vinde prăjituri de casă umplute cu tot felul de crème delicioase.
Maria Ţiplea are 21 de ani şi studiază jurnalismul la Cluj Napoca. Împreună cu mama şi cu surorile sale, tânăra prepară în bucătăria proprie dulciuri sănătoase, fără E-uri, gelatină şi întăritori, pe care le vinde la târguri din ţară.
„Cineva ne-a zis că este cazul să ne extindem afacerea de familie. Noi avem o pensiune în Ocna Şugatag, din Maramureş, iar mama îşi primea turiştii cu prăjituri de casă, pentru care este renumită în zonă. Ni s-a spus să începem să pregătim astfel de dulciuri în cantităţi mai mari şi să le vindem. Aşa au ajuns produsele noastre şi în casele altor români. Iniţial, am vândut dulceţuri de casă, ecologice şi tradiţionale, din afine, gogonele şi căpşune, toate preparate după reţete vechi", îşi aminteşte Maria.
Îşi fidelizează clienţii
Din două în două săptămâni, în weekend, Maria vine în Ploieşti încărcată cu torturi cu ciocolată şi vanilie, salamuri de biscuiţi, plăcinte cu măr şi brânză şi prăjituri cu nucă şi stafide. Pe o tarabă modestă din centrul municipiului, viitoarea jurnalistă îmbie trecătorii să guste din delicioasele deserturi pregătite cu mâinile sale.
„Toate sunt cu ingrediente naturale, nu folosim margarină, conservanţi şi alte substanţe nocive. Şi, ce e mai important, le oferim gratuit ploieştenilor câte o bucăţică din produsul la care poftesc pentru a se convinge singuri cât de bun este. Aşa am reuşit să ne facem clienţi fideli, care caută mereu dulciurile noastre", susţine tânăra. Maria povesteşte că, la fiecare două săptămâni, ziua de joi este rezervată preparării cremelor şi a blaturilor.
Vrea să dezvolte afacerea
În bucătăria casei sale este agitaţie de la primele ore ale dimineţii şi până a doua zi dimineaţă, când prăjiturile sunt încărcate în maşină pent