34 de tigani din satul Sodomeni, aflat in apropierea orasului Pascani, judetul Iasi, s-au intoxicat dupa ce au consumat carne de porc cumparata de la surse neautorizate. Vineri seara, in jurul orei 20, tiganii au cumparat un porc, sacrificat in urma cu o zi, de la o familie de caldarari. Dupa aproximativ doua ore, timp in care si-au facut mincare, cele 34 de persoane au consumat o parte din carne. Desi au inceput sa se simta din ce in ce mai rau, acuzind dureri de burta si de stomac, tiganii nu s-au dus la spital timp de mai bine 24 de ore. Abia duminica s-au urcat in carute si au plecat spre spitalul din Pascani. Aici li s-a pus diagnosticul de toxiinfectie alimentara si s-a hotarit internarea acestora, insa 10 dintre ei au refuzat si au plecat inapoi spre Sodomeni. Ieri dimineata, in timpul vizitei prin saloane, medicii au constatat ca 10 dintre tiganii care ramasesera in spital dadusera bir cu fugitii in timpul noptii trecute. Doctorul Maria Birhala, seful Inspectoratului pentru Sanatate Publica Iasi, ne-a declarat, ieri, ca ar putea fi vorba despre trichineloza, "insa varianta aceasta este mai putin posibila. Nu este exclusa nici varianta alterarii carnii de porc, care a stat in curtea caldararilor timp de o zi, pina ce a fost cumparata".
Cristina HURDUBAIA
34 de tigani din satul Sodomeni, aflat in apropierea orasului Pascani, judetul Iasi, s-au intoxicat dupa ce au consumat carne de porc cumparata de la surse neautorizate. Vineri seara, in jurul orei 20, tiganii au cumparat un porc, sacrificat in urma cu o zi, de la o familie de caldarari. Dupa aproximativ doua ore, timp in care si-au facut mincare, cele 34 de persoane au consumat o parte din carne. Desi au inceput sa se simta din ce in ce mai rau, acuzind dureri de burta si de stomac, tiganii nu s-au dus la spital timp de mai bine 24 de ore. Abia duminica s-au urcat in carute si au plecat spre