În trei luni, micul va fi declarat produs tradiţional românesc, a anunţat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, relatează Mediafax.
Citeşte şi Oficialii UE au decis soarta micilor româneşti
"Micul românesc este salvat, ca să spun aşa. Nu este nici un fel de problemă. Cu ajutorul sectorului, care s-a mobilizat foarte bine, eu cred că a reuşit să facem un lucru foarte important", a spus ministrul.
Asociaţia Română a Cărnii a cerut ca micii să fie consideraţi produs tradiţional după ce, conform unei directive europene, de la 1 iunie se interzice folosirea în compoziţia produselor de carne procesată a unor aditivi alimentari care se folosesc şi la prepararea micilor.
"Sigur că mai sunt câteva zile până aşteptăm şi o decizie europeană în acest sens, dar de când a intrat în vigoare regulamentul european, micul românesc se produce în continuare fără nici un fel de problemă", a spus Constantin.
Citeşte şi Micul, salvat de regulile UE, alături de burger şi chorizo
El a explicat că va exista în regulamentul european o excepţie pentru ingredientele care se regăsesc în micul românesc. Ministrul a mai spus că asociaţiile din domeniu vor începe procesul de atestare a micului ca produs tradiţional românesc.
În trei luni, micul va fi declarat produs tradiţional românesc, a anunţat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, relatează Mediafax.
Citeşte şi Oficialii UE au decis soarta micilor româneşti
"Micul românesc este salvat, ca să spun aşa. Nu este nici un fel de problemă. Cu ajutorul sectorului, care s-a mobilizat foarte bine, eu cred că a reuşit să facem un lucru foarte important", a spus ministrul.
Asociaţia Română a Cărnii a cerut ca micii să fie consideraţi produs tradiţional după ce, conform unei directive europene, de la 1 iunie se interzice folosirea în compoziţia produselor de carne procesa