•Desi luna mai este pe sfarsite, rosiile autohtone, pastaile si ciresele nu au aparut inca in pietele iesene
Productia legumelor din serele autohtone merge foarte prost in acest an, ceea ce da mana libera comerciantilor de produse agricole din import. Desi, in mod obisnuit, tarabele ar fi trebuit sa fie pline in aceasta perioada cu legume din serele romanesti, anul acesta producatorii autohtoni intarzie sa-si faca aparitia in pietele agroalimentare iesene. De fapt, este o problema generalizata, produsele de sera romanesti nefiind inca gata de recoltat. Tot din cauza vremii, in pietele agroalimentare nu au aparut inca ciresele de mai, care altadata erau in gramezi impresionante pe tarabe in aceasta luna. Timid, doar castravetii si varza, produse din serele din sudul Moldovei, au aparut. "Registrele de anul trecut arata ca in aceasta perioada aveam in piete produse autohtone, rosii, castraveti, fasole verde, varza. Anul acesta nu au aparut inca. Doar castravetii si varza de productie de sera autohtona au intrat pana acum in piete. Din discutiile avute cu producatorii, se pare ca vremea rece care a tinut pana la sfarsitul lunii martie a intarziat productia obisnuita in aceasta perioada", a declarat Cristian Starica, directorul adjunct al Directiei Piete. Intarzierea produselor autohtone ingroasa buzunarele comerciantilor de produse agricole din import, care pastreaza preturile la un nivel ridicat. In schimb, produsele de sezon, precum ciresele si pastaile, nu se importa si drept urmare nu pot satisface gusturile consumatorilor din Iasi.
(L.S.)
•Desi luna mai este pe sfarsite, rosiile autohtone, pastaile si ciresele nu au aparut inca in pietele iesene
Productia legumelor din serele autohtone merge foarte prost in acest an, ceea ce da mana libera comerciantilor de produse agricole din import. Desi, in mod obisnuit, tarabele ar f