Analizele efectuate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, după ce săptămâna trecută mai mulţi micuţi de la grădiniţa 28 au ajuns la medic cu dureri de burtă, greţuri şu vărsături, relevă deficienţe igienico-sanitare în procesul de preparare a alimentelor.
Analizele au fost făcute după ce săptămâna trecută 12 micuţi din grupele mică şi mijlocie de la grădiniţa numărul 28 din Sibiu au avut nevoie de asistenţă medicală, după ce au ajuns acasă de la grădiniţă cu greţuri, vărsături şi dureri abdominale. CITIŢI MAI MULTE AICI
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, micuţii au făcut gastroenterită acută, iar în bucătăria grădiniţei era mizerie.
„S-a constatat prezenţa în alimente (micul dejun şi prânzul din 21.05) şi pe două din cele 10 suprafeţe de lucru analizate, de bacterii coliforme şi E. Colli, ceea ce dovedeşte deficienţe igienico-sanitare în procesul de preparare/prelucrare a alimentelor.
Germenii menţionaţi nu pot fi însă incriminaţi în producerea îmbolnăvirii copiilor, coroborarea cu simptomatologia clinică, examinările paraclinice şi evoluţia bolii determinând infirmarea diagnosticului de toxiinfecţie alimentară, fiind vorba de o Gastroenterită acută, cel mai probabil de etiologie virală (enterovirus).
S-au făcut recomandări privind aplicarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie curentă şi terminală în întreaga unitate, mai ales la blocul alimentar. Rezultatele menţionate vor fi comunicate Compartimentului de Control în Sănătate Publică, pentru a dispune măsurile necesare”, se arată într-un comunicat al DSP.